KOMIX

A Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete (KOMIX) a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki Karán belül működő diákszövetség, a KMDSZ kémia szakosztálya. Legelső formájában 1991 novemberében alakult meg, akkor még KÉSZ- Kémia Szakosztály néven, majd 2000-ben megkapta a KOMIX nevet, mely ma is használatban van.

Néhány év kihagyás után, 2011-ben új Vezetőségi Tanáccsal és önkéntes tagokkal, saját logó alatt újjászületett szakosztályunk. Megalakult a Belső Önkéntes Kör (BÖK-KOMIX), egyre többen vagyunk, és egyre változatosabb, színesebb programokkal foglaljuk le egyetemünk diákságát. A szabadidős programok szervezése mellett nem titkolt szándékunk egyetemünk magyar diákjainak összefogása, a diák-érdekképviselet, a játékos, egyetemen kívüli tanulás, hagyományaink őrzése és egy vidám, családias hangulat kialakítása.


Programok

Az elmúlt években hagyománnyá váltak olyan gólyaprogramjaink, mint a “tanévnyitó szeminárium”, az ismerkedős játékest, a gólyabál és a gólyatábor. Ezek mellett az egyetemi év során több kulturális, szórakoztató és csapatépítő rendezvényt is szervezünk, melyekre szívesen várjuk egyetemünk diákjait, de akár más érdeklődőket is. Ilyen programjaink a társasjátékest, a gitárest, a filmest, kvízest, a Tavaszi tábor, a Föld napi papírgyűjtés és az “Egy cipősdoboznyi szeretet” elnevezésű karitatív gyűjtésünk.

Szakmai tevékenységeink közé sorolható az időközönként megszervezett vegyészklub, a FailIg Tudományos Diákköri Konferencia, vagy a középiskolások számára általunk rendezett egyhetes Entrópia–nyári kémia tábor.

Az elmúlt időszakban is igyekeztünk minél több programot szervezni, hogy a gólyáink minél több eseményen vehessenek részt.


Eredményeink

A 2018-as évtől kezdődően a KMDSZ (Kolozsvári Magyar Diákszervezet) elindított egy Vándorkupát, melyet minden évben a legaktívabb szakosztály kap meg. Ezt a kupát sorozatban, két éven keresztül a KOMIX kapta.