SZAKMAI MEGVALÓSÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

Amikor feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy milyen összetételű egy anyag, a kémia területén járunk.

A kémia egy központi tudomány, mivel az anyagi világot segít megmagyarázni, előrelátni és ellenőrizni.

A vegyészmérnöki azon alapszik, hogy a kémiai ismereteket felhasználva megtervezze, felépítse és ellenőrizze azokat a folyamatokat amelyek az emberiségnek számos terméket szolgáltatnak, mint például a kőolaj üzemanyagok, műanyagok, gyógyszerészeti termékek, növényvédő szerek, festékek, élelmiszeripari termékek, kozmetikumok vagy a számítógépek mikrocsipei.

Kémia karunk végzett hallgatói munkalehetőségeket kapnak kémikusként a minőségellenőrző laboratóriumokban, analitikai kémikusként, biokémikusként, tanárként, szerves és szervetlen kémikusként kutatási és fejlesztési intézetekben, valamint vegyi termékeket forgalmazó cégek képviselőiként.

Végzett vegyészmérnök hallgatóink megtalálják helyüket bármely szintű termelő egységben amelyek nyersanyag feldolgozással, minőségellenőrzéssel, környezetvédelemmel vagy anyagellátással foglalkozik. A kémiai és petrokémiai cégek, az építőanyagokat, élelmiszereket, kozmetikumokat gyártó üzemek, az autóipar, de a biomérnököket és genetikusakat foglalkoztató vállalatok is örömmel hasznosítják karunkon végzett mérnökeink tudását.

ÓRAREND

A magyar tagozat hallgatói

A magyar tagozat oktatói

INFORMÁCIÓK A HALLGATÓK SZÁMÁRA